Az ISO 19770-2 története vissza
 
A nemzetközi szabvány megjelenése
 

Az ISO/IEC 19770 szabvány második része Software identification tag (Szoftvercímke) címmel jelent meg. Megalkotásának célja a telepített szoftvereket egyértelműen és hitelesen azonosító információk leírása, valamint ezeknek az információknak az elhelyezésére és alkalmazására vonatkozó követelmények meghatározása volt. A dokumentum alapvetően a szoftvergyártókra vonatkozó elvárások rögzítése annak érdekében, hogy az előállított szoftvereszközök pontosan azonosíthatóak, így a felhasználó szervezet számára is könnyen kezelhetőek legyenek.

Az ISO/IEC 19770-2 a nemzetközi szabványügyi szervezetek (különösen az ISO/IEC JTC1 SC7 WG21 munkacsoportja), az Information Technology Infrastructure Library (ITIL) közösség, az Investors in Software (IiS) szervezet, egyes nemzeti szabványügyi intézetek (SIS - Swedish Standards Institute, BSI - British Standards Institution) és a szoftvereszköz-gazdálkodás fejlesztését támogató közösségek együttműködésének eredményeképp jött létre.

A kidolgozást és az egyeztetéseket követően a szabvány 2009. november 11-én került kibocsátásra.

 
A szabvány magyar nyelvű változata
 
Mivel az ISO/IEC 19770-2:2009 nemzetközi szabvány, ezért angol nyelvű változata Magyarországon már a kibocsátását követően bevezetésre került, mint minden olyan nemzetközi szabvány, amelyet az ISO nemzeti testületek 75%-a elfogadott. A szabványnak magyar nyelvű változata egyelőre nincsen.
 
Az ISO 19770-2 részletei tovább

 

 
Impresszum Felhasználási feltételek Honlap térkép Kapcsolat
A honlapot az IPR-Insights License Consulting üzemelteti.